Активісти посварили Ярему за відданий наказ розігнати «Майдан»

Читать на русском

Майдан прийняв рішення продовжити своє існування, незважаючи на нещодавні висловлювання генпрокурора Віталія Яреми про необхідність примусового виселення тих, хто буде відмовлятися йти воювати в Нацгвардії.

Про це сказав сотник Майдану під час сьомого громадського віче, тема якого «Україна на перехресті стратегічних викликів», пише «Слово і Діло».

«Майдан необхідний, він повинен бути правдивим рупором. Хрещатик повинен бути пішохідним. Барикади, які намагаються знести, повинні залишитися як пам'ять, щоб майбутнє покоління знало, чому і за що воював майдан», - цитує сотника інформаційне агентство«Укрінформ».

За його словами, українська влада більше не потребує «Майдану». І щоб дискредитувати його в очах українців, влада наймає провокаторів для провокацій і зіткнень, які пізніше висвітлюють у медіа.

Крім того, сотники звернулися до міністра внутрішніх справ, секретарю РНБО, міністру оборони, а також до генерального прокурора з вимогою ввести військовий стан. А в іншому випадку сотники пригрозили, що «військові прийдуть не Майдан розганяти, а розганяти владу».

Нагадаємо, 9 липня генеральний прокурор України Віталій Ярема ініціював звернення до керівництва МВС і СБУ з вимогою негайно звільнити приміщення в центрі Києва, які зайняли активісти Майдану.

Крім Яреми з ініціативою розпустити Майдан і повернутися до мирного життя виступив і міністр культури та «голос Майдану» Євген Нищук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: