У Порошенка більше не потребують допомоги Коломойського?

Читать на русском

Міністр оборони Валерій Гелетей відмовляється забезпечувати зброєю добровольчі батальйони, що беруть участь в антитерористичній операції.

Про це заявив заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Геннадій Корбан, пише «Слово і Діло» з посиланням на ZN.UA.

«Місяць тому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков офіційно звернувся в Міністерство оборони з проханням передати відповідно до специфікації зброю для добровольчих батальйонів. Серед них автомати, автоматичні гранатомети, кулемети і тому подібне», - розповідає Корбан.

Однак, ані попередній, ані новий міністр цього прохання так і не задовольнили. Більше того, за словами Корбана, коли губернатор Дніпропетровщини Ігор Коломойський звернувся із цим проханням до Валерія Гелетея, той заявив, що це не компетенція Міноборони і порадив тому домовлятися особисто з Президентом.

А тим часом, новостворені загони добровольців залишаються без зброї. Корбан нагадав, що нещодавно був створений батальйон «Шахтарськ», що складається з 200 людей, але зброї не вистачає навіть на те, щоб укомплектувати утворені напередодні «Київ-1», «Азов» та інші підрозділи.

«З чим нашим солдатам іти в бій? З лопатами? Чи хтось хоче, щоб вони взагалі не йшли у бій, не воювали? Чи не зрада це?» - обурюється чиновник.

Нагадаємо, сьогодні «Слово і Діло» вже писало про те, що держава відмовилась надати бійцям батальйону «Донбас» автомобілі, тож військові звернулися з проханням про допомогу до населення.

Втім, Міністерство оборони виявилося неспроможним допомогти навіть регулярній армії: колишнього міністра оборони Михайла Коваля неодноразово звинувачували у зволіканні з поставками обмундирування для бійців АТО.

Новий міністр оборони Валерій Гелетей ще не записав до свого активу жодної виконаної обіцянки. Усі 3 обіцянки, які він дав за тиждень своєї роботи на чолі Міноборони, перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: