На Донбасі реалізується проект «Народна тачанка»

Читать на русском

Добровольчий батальйон територіальної оборони «Донбас» просить у населення автомобілі для швидкого переміщення зоною АТО.

Держава не надала «Донбасу» жодної автівки, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook командира батальйону Семена Семенченка.

Проект, який учасники батальйону вже назвали «Народною тачанкою», дав перші результати: 10 власників автомобілів зголосилися допомогти бійцям.

«Надійшли перші 10 автомобілів від народу. Від держави - 0 штук. В основному використовуємо для швидкого переміщення особового складу, встановлюємо кулемети, іноді перевозимо міномети. Бути мобільним на війні - дуже важливо», - зазначає Семенченко.

Командир батальйону уточнює, що вони не вилучають автомобілі у населення, навпаки - авто приймаються виключно разом із водієм.

«Акція триває. Потрібні КРАЗи, КамАЗи, пікапи, позашляховики, - пише Семенченко. І додає, - Заплатити не зможемо - повністю на самозабезпеченні».

Між тим, уряд не спроможний дати адекватну відповідь на те, скільки саме коштів виділяє держава на матеріальне забезпечення учасників АТО, як вони розподіляються і на що йдуть гроші, зібрані населенням.

Так, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ще 2 червня обіцяв, що кевларові шоломи солдати на Донбасі отримають уже 7-8 червня, однак за фактом це відбулося лише на початку липня. Тоді ж «Слово і Діло» писало про те, що, згідно документації Міноборони, замовлене відомством спорядження надійде в армію лише наприкінці липня - через бюрократичну тяганину.

Днями оборонне міністерство, відповідаючи на інформаційний запит «Слова і Діла» зазначило, що за народні гроші було закуплено 2 тисячі пар хромових черевиків, одяг та спальні мішки для бійців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: