Ретрансляторам російської пропаганди дали добу на згортання мовлення

Читать на русском

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення дала добу українським провайдерам, аби ті припинили мовлення російських телеканалів, які всупереч забороні продовжують незаконно транслюватися на території України.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила перший заступник голови Нацради з питань телерадіомовлення Ольга Герасим'юк, пише «Слово і Діло».

«Національна рада дала добу для негайного відключення ворожого контенту тим мовникам, які ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську», - заявила Герасим'юк.

Також вона повідомила, що список каналів, які планується відключити, найближчим часом буде опублікований на сайті Нацради.

Нагадаємо, колишній заступник секретаря РНБО України Вікторія Сюмар пообіцяла створити державний канал іномовлення англійською та російською мовами на базі каналів БТБ та УТР, який буде транслюватися в країнах СНД, Європи, США, а в українському випадку - на тимчасово окупованій території АР Крим.

Як відомо, 4 липня Верховна Рада визначилася з чотирма представниками у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Ними стали Катерина Котенко, Олександр Ільяшенко, Ольга Герасим'юк і Олег Черниш.

Разом з тим Президент України Петро Порошенко доручив новообраним членам Нацради розробити програму спеціального інформаційного мовлення для жителів Луганської та Донецької областей.                                           

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: