Рада нарешті затвердила членів нацради з телебачення та радіомовлення

Читать на русском

Верховна Рада визначилася із чотирма представниками у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення.

Ними стали Катерина Котенко, Олександр Ілляшенко, Ольга Герсим'юк і Олег Черниш, повідомляє «Слово і Діло».

Ще чотирьох представників наглядового органу має призначити Президент. Саме Петро Порошенко минулого тижня звернувся до народних депутатів із проханням якнайшвидше визначитися з кандидатурами на посади членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Учора Верховна Рада провалила відповідне голосування, однак сьогодні нардепам все ж таки вдалося обрати своїх представників.

Котенко та Ілляшенко на посади членів Нацради висунули громадські організації, Герасим'юк стане представницею «УДАРу», а Олег Черниш – депутатської групи «Економічний розвиток».

Нагадаємо, наприкінці березня цього року Петро Порошенко заявив, що невідкладним завданням після свого обрання на посаду Президента він вважає створення суспільного мовлення. Пізніше «Слово і Діло» писало про те, що розробку системи громадського мовлення в Україні гальмувала Верховна Рада, адже без сформованої Національної ради з питань телебачення та радіомовлення цей процес неможливий.

У свою чергу, народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко пообіцяв, що Нацрада буде сформована виключно із представників громадськості, й туди не ввійдуть «ставленики олігархів та залежних телерадіоорганізацій».

Щодо строків впровадження суспільного мовлення, одразу після прийняття в парламенті відповідного закону лунали оптимістичні прогнози про його запуск уже на початку 2015 року. Однак ще на початку червня гендиретор НТКУ Зураб Аласанія заявив, що через труднощі, з якими стикаються медійники, дата впровадження суспільного телебачення та радіо може бути відсунута на місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: