За народні гроші армія закупила 2000 пар хромових черевиків (ДОКУМЕНТ)

Читать на русском

За кошти, що надійшли в рамках програми «Підтримай українську армію» на рахунки Міністерства оборони, було закуплено 2 тис. пар хромових напівчеревиків, 7 тис. майок та така ж кількість формених сорочок, 26,65 тис. польових та 0,9 тис флотських кашкетів, 3,3 тис. повсякденних костюмів.

Про це сказано у листі-відповіді Міноборони на інформаційний запит проекту «Слово і Діло».

На закупівлю вказаних речей, а також берців, спальних мішків, ковдр та постільної білизни укладено контракти на 41,5 млн грн.

При цьому в рамках вказаної програми станом на 27 червня надійшло 133,8 млн грн, з яких 125,7 призначено на матеріально-технічне забезпечення армії, а інше - на медичне забезпечення.

Більшість коштів надійшли від юридичних осіб (60,5 млн грн), фізичні особи перерахували на армію 39,1 млн грн, ще 32,1 млн грн надійшли від мобільних операторів, а 2,1 млн грн — від продажу іноземної валюти.

В Міноборони також зазначають, що 9,5 млн грн з вказаної суми було виділено на закупівлю речового майна безпосередньо військовими частинами, а на 62,6 млн грн наразі проводяться процедури закупівель. Зазначимо, що, зокрема, все ще планувалося закупити 10 тис. кевларових шоломів, яких весь цей час так бракувало українським солдатам в зоні АТО.

Як вказують в міністерстві, речі, які вже були закуплені, в першу чергу постачаються військовим, задіяним в АТО.

Нагадаємо, ще 2 червня повідомлялося, що обіцяні екс-міністром оборони Михайлом Ковалем кевларові шоломи армія отримає лише наприкінці липня - причиною цього є бюрократична тяганина при держзакупівлях.

5 червня Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію з питань перевірки використання коштів, перерахованих громадянами на підтримку Збройних Сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: