Прем'єр дорікнув експортерам, що ті не йдуть у відкриті двері

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обурений тим, як неефективно українські товаровиробники просувають свою продукцію на ринок об'єднаної Європи.

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент «Слова і Діла».

«Я категорично незадоволений тим, як ми використовуємо наші можливості щодо експорту українських товарів до країн-членів Європейського Союзу. Двері відкриті, а туди майже ніхто не йде», - обурюється керівник уряду.

З його слів, зняття митних зборів мало б спонукати вітчизняних експортерів до більш активних дій.

Яценюк звернувся до Мінекономіки з вимогою вжити заходів для більш швидкого просування українських товарів на ринок Європи: «Там є й інші можливості, які, на жаль, не використані нашими суб'єктами. Ще раз звертаюся до профільного міністерства економіки: для нас кожен зароблений долар і євро — це вагома підтримка для української економіки. Я подивився статистику — вона поки що дуже і дуже слаба у тому компоненті, скільки українські компанії продають на ринку Євросоюзу».

Нагадаємо, ввізні мита на українські товари на території Євросоюзу скасовані з 23 квітня 2014 року. Зняття обмежень для українських товаровиробників, згідно з домовленостями України та ЄС, буде чинним до листопада цього року.

У свою чергу, міністр економіки Павло Шеремета прогнозував, що після ратифікації країною економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС такі обмеження будуть зняті повністю.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: