Продан вже підрахував, у скільки обійдеться ремонт Слов'янської ТЕС

Читать на русском

Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що реконструкція Слов'янської теплоелектростанції коштуватиме Україні приблизно 400 мільйонів гривень.

Про це із посиланням на «РИА Новости» пише «Слово і Діло».

За словами Продана, робота теплової електростанції зупинена щонайменше до кінця року. Руйнування, яких зазнала станція, критичні, тож вона потребує негайного відновлення.

«Серйозна проблема виникла, коли був зруйнований відкритий розподільчий пристрій Слов'янської ТЕС. Там в результаті бомбового удару є серйозні проблеми, станція сьогодні перебуває на нулі, вона нічого не виробляє», - констатував міністр.

На відновлення станції піде близько 400 мільйонів гривень. Це підрахунки компанії «Донбасенерго», однак сам Продан вважає, що у цей кошторис можуть бути внесені зміни.

Міністр пообіцяв, що кошти на відновлення зруйнованої теплоелектростанції виділить державна компанія «Енергоринок», і в тарифах на тепло для мешканців міста ця сума не відіб'ється.

Нагадаємо, станом на 6 липня сили АТО звільнили від терористів 4 міста Донбасу, у тому числі Слов'янськ. Нині, як повідомляють у РНБО, терористи зосередилися в містах Донецьк та Луганськ.

Міністр енергетики Юрій Продан наразі виконав лише 7 із 35 обіцянок, зафіксованих проектом «Слово і Діло». Ще 4 обіцянки - зокрема, про сплату 400 млн дол. за російський газ у лютому 2014 року - так і не були виконані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: