Бондаренко не може прибрати ялинку на Майдані через погрози активістів

Читать на русском

Голова КМДА Володимир Бондаренко заявив, що прибрати каркас головної ялинки країни на Майдані Незалежності йому заважають активісти.

Про це він розказав, відповідаючи на питання журналіста «Слова і Діла».

За його словами у питанні демонтажу ялинки майданівці вдаються до погроз на адресу київської влади. «Не трогайте, це (ялинка - ред.) символ Майдану, будем стріляти», - процитував активістів Бондаренко.

В той же час, за словами голови КМДА, активісти також протидіють прибиранню барикад. «Стоїть барикада на Парковій алеї, ми приїжджаємо туди, а паралельно приходять з двома ящиками коктейлів Молотова хлопці в камуфляжі і питають, чи вистачить нам 15 хвилин, щоб прибрати ялинку? Ні? Тоді ми починаємо палити», - сказав він.

При цьому він відзначив, що міліція відмовляється протидіяти цьому факту, а СБУ «деякі заходи вживає, але більш локального характеру».

Сам Бондаренко вважає, що сьогодні Майдан не є «романтичним фактором». Разом з тим голова КМДА наголосив на необхідності створення концепції вирішення питання стосовно відновлення центральної частини міста, як культурного середовища.

Як відомо, сьогодні Бондаренко заявив, що він написав заяву про звільнення з посади голови КМДА. Нагадаємо, 2 квітня 2014 року очільник столичної міськадміністрації запевнив, що ялинку на Майдані Незалежності буде демонтовано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: