Майданівці пригрозили Кличку спалити мерію

Читать на русском

Мер Києва і голова КМДА Віталій Кличко заявив, що окремі представники самооборони Майдану погрожували підпалити будівлю Київської міської ради.

Про це Кличко повідомив журналістам у понеділок, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, такі погрози звучали з вуст окремих представників самооборони, які сьогодні все ще знаходяться в наметовому містечку на Майдані Незалежності. «Загрози деяких людей, що вони спалять мерію або щось інше, неприйнятні. Кияни не для цього відновлювали мерію, щоб її спалили», - сказав мер.

Таку поведінку «майданівців» Київський міський голова назвав провокативною або ж такою, що несе деструктив у суспільство.

Водночас Кличко зазначив, що сьогодні він має намір знову зустрітись з активістами Майдану щодо їх виселення за межі Києва, оскільки, за його словами, ходити по центру міста останнім часом стає небезпечно, особливо враховуючи сьогоднішню стрілянину.

Як відомо, сьогодні близько півночі на столичному Майдані Незалежності між особами, які продовжують залишатися на ньому і називають себе самообороною Майдану, виник конфлікт, який переріс у перестрілку. За останніми даними в результаті конфлікту поранення з травматичної зброї отримали 4 людини з самооборони Майдану.

Нагадаємо, 26 травня Віталій Кличко, будучи кандидатом на пост мера Києва, пообіцяв розібрати барикади на Хрещатику. Разом з тим Кличко запевнив, що не допустить розгону Майдану. За його словами «майданівці» самі повинні визначитися зі своїм майбутнім.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: