Продан і Коболєв покажуть європейцям нову модель енергоринку України

Читать на русском

Міністерство енергетики разом із НАК «Нафтогаз» збираються доводити європейським партнерам перспективність українського енергетичного ринку.

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла», повідомив заступник міністра енергетики Вадим Улида.

Для цього український газовий монополіст та Міненерго готують спільну з європейськими партнерами конференцію, метою якої стане демонстрація нової моделі енергетичного ринку України. Відповідну вказівку дав кервіникам НАКу та паливно-енергетичного відомства прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Щодо конференції, то вона організовується: в нас є доручення, НАК «Нафтогаз» зараз опрацьовує разом з міністерством коло учасників і формат конференції, тож, безперечно, вона буде проведена», - відзвітував про процес підготовки заходу Улида.

Нагадаємо, днями в Міненерго оцінили вартість модернізації системи українських електростанцій. Раніше, 3 липня, Верховна Рада провалила голосування за ініціативу прем'єр-міністра про реструктуризацію НАК «Нафтогаз».

Досьє міністра енергетики Юрія Продана містить 34 зафіксованих «Словом і Ділом» обіцянки, з яких чиновник на цю мить виконав лише 7. Чотири завдання Продан провалив, а ще 23 наразі мають статус «у процесі виконання». Серед останніх — створення в Україні енергетичного хабу для Європейського союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: