Порошенко пообіцяв Лук'янченку не бомбити Донецьк

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко пообіцяв меру Донецька Олександру Лук'янченку, що в Донецьку не буде застосовуватися та ж військова тактика, яка була в Слов'янську.

Про це на прес-конференції розповів сам Лук'янченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ОстроВ».

За його словами, під час зустрічі з Президентом в Києві 7 липня обговорювалося питання переходу бойовиків зі Слов'янська до Донецька і прилеглих міст, а також неможливість застосування в обласному центрі штурмової авіації і важкої артилерії при військових операціях.

«У Донецьку сьогодні, не рахуючи тих, хто виїхав, 900 тисяч людей. Всіх евакуювати неможливо і нікуди», - сказав Лук'янченко. При цьому Донецький міський голова відзначив, що та тактика, яка застосовувалася в інших містах, для Донецька неприйнятна.

Лук'янченко також розповів, що зупинка енергопостачання міста загрожує екологічною катастрофою, так як тут йде відкачка води з шахт, які в лічені дні будуть затоплені. «Головний метод в даній ситуації - це домовитися. І політикам це можливо», - упевнений мер.

Разом з тим він повідомив, що з боку Порошенка були пропозиції і гарантії проведення наступного раунду консультацій за участю представників Росії, ОБСЄ, а також представників самопроголошених Донецької і Луганської республік у місті Святогірськ. При цьому він зазначив, що дата поки не визначена.

Нагадаємо, спікер Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко повідомив, що бомбардувань авіацією і застосування важкої артилерії в Донецьку і Луганську не буде.

Як відомо, бойовики, які були в Слов'янську і Краматорську передислокувалися в Донецьк. Водночас міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що українські військові знищили ядро колони терористів, які відступали зі Слов'янська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: