Терористи залишили Слов'янськ – Аваков

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про те, що в ніч проти 5 липня бойовики так званої Донецької народної республіки залишили місто Слов'янськ.

Разом із сепаратистами втік із міста і їхній ватажок Ігор Гіркін («Стрєлок»), написав у своєму Facebook Аваков, пише «Слово і Діло».

«ТІКАЮТЬ! Під ранок розвідка доповідає про те, що Гіркін та значна частина бойовиків утекли зі Слов'янська, посіявши смуту серед тих небагатьох, хто залишився. Котяться до Горлівки. Дорогою їх «вітають» наші бойові групи. Терористи несуть втрати, здаються в полон», – передає Аваков.

При цьому міністр зазначає, що це результат чітких злагоджених дій штабу АТО на чолі з генерал-лейтенантом Віктором Муженком.

Також сьогодні Президент України Петро Порошенко доручив Генштабу збройних сил України підняти над мерією Слов'янська прапор України. Крім того, вчора стало відомо про те, що ввечері 3 липня в Артемівську українська рейдова група однойменного батальйону МВС знищила штаб бойовиків ДНР.

Учора міністр оборони Валерій Гелетей також повідомив про те, що від терористів повністю звільнене село Миколаївка поблизу Слов'янська. У свою чергу, Арсен Аваков припустив, що вже через кілька днів місто, яке останні місяці було форпостом сепаратистів на Донбасі, повернеться до мирного життя.

Крім того, секретар РНБО Андрій Парубій на брифінгу повідомив, що під контролем українських військових наразі перебуває дві третини всього Донбасу.

Арсен Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ України з 27 лютого 2014 року. На його рахунку – 18 виконаних обіцянок із 59, зареєстрованих системою «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: