Без повернення Криму «дружби» з Росією бути не може — Порошенко

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко заявив, що враховуючи ситуацію з Кримом про повноцінну нормалізацію відносин з північним сусідом на сьогоднішній день говорити не можна.

«Без повернення Криму нормалізація наших відносин неможлива. Але ми люди миру. І тому українська влада, і я, як президент, виступили з мирним планом», - сказав Порошенко в ході виступу на сесії ПАРЄ, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Він також нагадав, що, за результатами телефонних консультацій з президентом Росії Володимиром Путіним, президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, що відбулися напередодні, російський президент підтримав його мирний план.

Водночас Президент додав, що чекає такої підтримки не на словах, а на ділі. «Ми чекаємо цих дій. Посильте охорону кордонів, зупиніть нелегальний потік техніки, перестаньте рекрутувати найманців, нарешті, відведіть війська!», - закликав Порошенко свого російського колегу.

Нагадаємо, у разі, якщо терористи до 27 червня не приймуть умов мирного плану, Порошенко пообіцяв «прийняти дуже важливе рішення», проте яке саме - він не уточнив.

Як повідомлялося раніше, радник Президента Юрій Луценко розповів, що в разі незгоди з боку бойовиків на Донбасі з мирним планом, Петро Порошенко застосує план «Б» і відповість озброєнням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: