Яценюк хоче розпустити Верховну Раду і Кабінет міністрів

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про намір переформувати нинішню виконавчу та законодавчу владу в Україні.

Таку заяву Яценюк зробив у Верховній Раді після того, як учора депутати відмовилися приймати за основу законопроект про введення надзвичайного стану в паливно-енергетичному комплексі України, передає «Слово і Діло».

«Хотів би оголосити публічно членам коаліції: я пропоную розпочати процес консультацій про переформатування і посилення складу Кабінету міністрів України», – сказав прем'єр.

Яценюк наголосив: «На жодний шантаж уряд піддаватися не буде. Або ми працюємо, або ми не працюємо. Якщо не буде спільного бачення і спільної роботи для врятування країни і виходу з цієї надзвичайно драматичної ситуації в країні, буде переформатування Верховної Ради, уряду і коаліції».

Зазначимо, що на сьогоднішньому засіданні Верховна Рада ухвалила закон про введення особливого періоду в паливно-енергетичному комплексі за основу в першому читанні. Свої правки до документу пропонують внести ряд депутатів. Зокрема, Олег Тягнибок заявив, що його фракція проголосує за документ, тільки якщо в нього буде внесена норма про право Верховної Ради вводити відповідний стан. Згідно з чинною редакцією законопроекту, виключним правом введення надзвичайного стану в паливно-енергетичній системі України володіє уряд.

Нагадаємо, 16 червня Арсеній Яценюк доручив Кабінету міністрів підготувати законопроект про введення надзвичайного стану в енергетиці у зв'язку з відключенням російського газу. Своєю чергою, міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман заявив, що українцям протягом найближчого опалювального сезону слід готуватися до значних труднощів.

Місяць тому Арсеній Яценюк озвучив свою принципову позицію з приводу того, що Україна не платитиме за російський газ ціну 500 доларів за тис. кубометрів. Усього «Слово і Діло» зафіксувало 287 обіцянок прем'єра, 75 з яких він виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: