Яценюк оголосив надзвичайний стан в енергетиці

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам підготувати законопроект про введення надзвичайного стану в енергетичному секторі України.

«Міністерству палива та енергетики і Міністерству юстиції України я прошу підготувати проект закону «Про надзвичайний стан в енергетичному секторі», – оголосив Яценюк у ході засідання уряду, передає «Слово і Діло» з посиланням на 112.ua.

Прем'єр вважає, що Росія з самого початку не була налаштована на результативне завершення газових переговорів. На думку Яценюка, подібний «газовий шантаж» є однією з частин загального плану Росії, який спрямований на знищення України.

У той самий час очільник уряду високо оцінив шанси України виграти в РФ газову суперечку в Стокгольмському арбітражному суді. «Я вважаю, що судові перспективи у нас дуже і дуже високі», – сказав Яценюк.

Нагадаємо, після того як чергові тристоронні переговори по газу між представниками Росії, України та Єврокомісії завершилися безрезультатно «Газпром» перевів Україну на передоплату за поставку російського газу і подав позов до Стокгольмського арбітражу про стягнення з України заборгованості в розмірі $4,5 млрд.

У свою чергу, «Нафтогаз» подав зустрічний позов до російського газового монополіста з вимогою повернути $6 млрд, які українська компанія переплатила з 2010 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: