Кличко запевняє, що Гостиний двір не перезимує без ремонту

Читать на русском

Мер Києва та лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив, що Гостиний двір потребує негайного ремонту, інакше пам'ятка може зруйнуватися протягом зими.

Про це він сказав на засіданні Київради, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київської міської держадміністрації.

«Ми не маємо права допустити, щоб будівля в передаварійному стані увійшла в зиму. На більшості колон – тріщини. Якщо ми не вирішимо це питання, прийдешня зима для будівлі буде останньою. Ми повинні разом зробити все, щоб Гостиний двір залишився пам’яткою для наших нащадків», – наголосив столичний голова.

Кличко також додав, що долю пам’ятки повинні визначити кияни. «Апеляційний суд повернув у власність громади землю під Гостиним двором, але сама будівля перебуває у власності держави, а не столиці», – додав мер.

Зі слів Кличка, він доручив провести громадські слухання щодо Гостиного двору із залученням максимальної кількості активістів та громадських організацій.

Як відомо, навколо Гостиного двору останніми роками точаться суперечки між громадою та забудовниками.

24 червня громадський активіст та депутат Київради Ігор Луценко звинуватив депутатів від УДАРу в лобіюванні інтересів забудовників. Зокрема, активіст повідомив, що підконтрольна УДАРу земельна комісія Київради заблокувала проект щодо скасування землевідводу під реконструкцію Гостиного двору.

20 вересня 2012 року Віталій Кличко заявив, що його фракція категорично проти знищення Гостиного двору як історичної пам'ятки і не буде голосувати за виділення землі на його території. Ця обіцянка Кличком була виконана.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 182 обіцянки Віталія Кличка, з якими можна ознайомитися на нашому сайті. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: