Рада виконала за Тимошенко її обіцянку по Небесній сотні

Читать на русском

Верховна Рада України заснувала Орден Героїв Небесної сотні, за прийняття рішення про який проголосувало 244 народних депутати. 

«Тільки 244 проголосували за заснування ордену Героїв Небесної сотні. А повинні всі! І, в першу чергу, ті, руки яких у крові наших Героїв! «Свобода» – 33 з 33 за, «Батьківщина» – 74 з 79, ПР – 3 з 43, УДАР – 34 з 37, «Економічний розвиток» – 24 з 31, «Суверенна Україна» – 30 з 33, позафракц. – 43 із 68», – написав у своєму «Фейсбуці» Олег Тягнибок, пише «Слово і Діло»

За закон про внесення змін до закону «Про державні нагороди України», що стосуються створення Ордену Героїв Небесної сотні, проголосувало 244 народних депутати з 348 зареєстрованих у залі засідань у вівторок.

Як наголошується в пояснювальній записці до закону, Небесною сотнею називають загиблих у період масових акцій протесту в Києві з грудня 2013 по лютий 2014 року. 

До нового ордену будуть приставлені особи, що проявили себе за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, громадську діяльність, проявлені під час Революції гідності в листопаді 2013 – лютому 2014 року, а також інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 1 травня 2014 кандидат у Президенти Юлія Тимошенко заявила, що в разі перемоги на виборах першим указом нагородить Героїв Небесної сотні і тих, хто загинув, захищаючи східні області України, званнями Героїв України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: