Сьогодні Порошенко вирішить подальшу долю перемир'я на Донбасі

Читать на русском

Сьогодні ввечері після консультацій з силовиками Президент Петро Порошенко прийме рішення про продовження або припинення дії режиму одностороннього припинення вогню.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

«Я прийму рішення після повернення в Україну. Після проведення консультацій з Міністром оборони, командуючим Національної гвардії, Міністром внутрішніх справ, начальником Генерального штабу та іншими членами Ради національної безпеки і оборони», - сказав Порошенко під час прес-конференції в Брюсселі.

При цьому Порошенко уточнив, що відповідне рішення буде прийняте сьогодні. «Оскільки дія режиму припинення вогню закінчується о 22:00, то, безумовно, я буду приймати це рішення сьогодні», - сказав Президент.

Варто відзначити, що сьогодні в деяких ЗМІ з'явилася інформація, що Президент Петро Порошенко має намір продовжити режим припинення вогню ще на 72 години.

Нагадаємо, у разі, якщо терористи до 27 червня не приймуть умов мирного плану, Порошенко пообіцяв «прийняти дуже важливе рішення», проте яке саме - він не уточнив. Разом з тим, радник Президента Юрій Луценко розповів, що в разі незгоди з боку бойовиків на Донбасі з мирним планом, Порошенко застосує план «Б» і відповість озброєнням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: