Луценко зізнався, що планом «Б» Порошенка є озброєна відповідь

Читать на русском

Радник Президента Юрій Луценко розказав, що у разі непогодження зі сторони бойовиків на Донбасі з мирним планом, Петро Порошенко застосує план «Б» і відповість озброєнням.

Про це Юрій Луценко розказав в ефірі ТРК «Україна», пише «Слово і Діло».

«Для всіх очевидно, що план «А» це простягнута величезна рука для всіх жителів Донецької та Луганської областей. Саме для тих людей, хто хоче мирно жити і працювати. Ті, хто зірве перемир'я, отримають озброєну відповідь. І немає жодного сумніву, що це буде так. Якщо Донбас не потисне простягнену українською владою руку, то доведеться відповідати їм тією мовою, яку вони хочуть чути», - цитує Луценка Укрінформ

За його словами, план «Б» Президента Петра Порошенка передбачає доречну відповідь терористам у разі, якщо ті в черговий раз порушать режим припинення вогню і знову почнуть стрілянину.

За його словами, Європа готова допомогти Україні реконструювати Донбас «під великі гроші». Під реконструкцією розуміється створення нових робочих місць та конкурентноспроможних підприємств. 

Він також висловив сподівання, що жителі Донецької та Луганської областей підтримають наміри Президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, 20 червня заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий спрогнозував припинення вогню, і як наслідок – початок реалізації мирного плану з урегулювання ситуації на сході вже через кілька годин. Крім того, Чалий виявив небажання відповісти на запитання про існування плану «Б», сказавши лише, що «план Б – це план миру, а не план війни». 

Раніше журналістам вдалося дізнатися, які саме пункти включає мирний план Президента Петра Порошенка, який він збирається оприлюднити. 

В свою чергу уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко заявила, що мирний план Петра Порошенка був беззастережно підтриманий місцевою владою та бізнес-елітою Донбасу. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: