На прийняття «мирного плану Порошенка» у терористів є доба

Читать на русском

У разі, якщо терористи не приймуть умов мирного плану, Президент Петро Порошенко пообіцяв завтра 27 червня «прийняти дуже важливе рішення».

Про це він повідомив сьогодні на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

«Це дуже важливий день: якщо наші умови щодо мирного плану не будуть прийняті, то ми приймемо дуже важливе рішення», - заявив Порошенко додавши, що «буквально півгодини назад» терористи висловили бажання взяти участь у зустрічі в п'ятницю 27 червня.

При цьому він повідомив, що представників терористів на останній зустрічі тристоронньої контактної групи у складі представників України, РФ та ОБСЄ, яка збиралася в середу, не було. «Але це й не потрібно», - сказав Порошенко.

Глава держави також нагадав, що Україна несе втрати вже після оголошення припинення вогню. «Україна демонструє не тільки словом, а й ділом своє прагнення до миру. І ми вже заплатили дуже високу ціну за це прагнення», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, в ході телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом Президент України Петро Порошенко обговорив необхідність підтримки з боку США і ЄС у разі невиконання його вимог терористами. У свою чергу президент Росії висловився за продовження перемир'я між силами АТО і бойовиками на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: