Путін просить у Порошенка продовження перемир'я

Читать на русском

Президент Росії Володимир Путін вимагає від Петра Порошенко продовження терміну перемир'я з представниками так званих Донецької та Луганської народних республік.

За даними прес-служби Кремля, про це він заявив у ході чотиристоронніх переговорів між президентами Росії, України і Франції, а також канцлером Німеччини, пише «Слово і Діло».

«В ході грунтовного обміну думками з приводу кризової ситуації на Україні акцентована необхідість збереження перемир'я та створення умов для необхідного контролю за режимом припинення вогню. Відзначена важливість звільнення конфліктуючими сторонами утримуваних осіб», - передає зміст переговорів прес-служба російського президента.

Крім того, Володимир Путін наполягає на продовженні строку припинення вогню і переговорах між українською владою та повстанцями.

Нагадаємо, вчора Рада Федерації відмінила свій дозвіл на застосування армії на території України. Перший крок до деескалації конфлікту вже зробив Петро Порошенко, оголосивши про припинення вогню з боку сил АТО до 27 червня. Щоправда, за цей час бойовики порушили умови тимчасового миру більш як півсотні разів. Зокрема, 24 червня під Слов'янськом терористи збили ще один військовий вертоліт МІ-8.

Наразі у рейтингу Петра Порошенка 15 виконаних обіцянок з 79. Які саме обіцянки вже виконав політик - дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: