Порошенко чекає від США та ЄС підтримки у разі провалу мирного плану

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом, в ході якої обговорив процес реалізації мирного плану та наголосив на необхідності підтримки з боку США та ЄС у разі невиконання його вимог терористами.

Дане повідомлення опубліковано на сайті Президента, пише «Слово і Діло».

Президент України наголосив, якщо мирний план не виконуватиметься, то США і ЄС мають докласти рішучих зусиль на підтримку України, зокрема рішенням Європейської Ради 27 червня. На думку Глави держави, трансатлантична солідарність у цьому питанні є дуже важливою.

Порошенко додав, що припинення вогню з боку терористів має супроводжуватися звільненням заручників та перекриттям кордону для зупинення проникнення на територію України найманців, зброї та наркотиків з російської сторони. 

На думку Голови держави, Росія має продемонструвати реальні кроки назустріч найближчим часом.

Президент України висловив подяку США за підтримку, а саме у розширенні програм співпраці у сфері безпеки та оборони. Зокрема, йшлося про одночасні короткострокові заходи для надання термінової допомоги, а також довготермінових програм задля побудови інституційної спроможності української армії.

В ході розмови Байден позитивно оцінив залучення другого президента України Леоніда Кучми до тристороннього формату переговорів з імплементації мирного плану.

Нагадаємо, Леонід Кучма представив Україну в групі з реалізації мирного плану Президента Петра Порошенка на Донбасі, засідання якої відбулося  23 червня в Донецьку. 

20 червня журналістам вдалося дізнатися, які саме пункти включає мирний план Петра Порошенка, який він збирається оприлюднити. 

Пізніше уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях  Ірина Геращенко розказала про доповнення Порошенком пунктів мирного плану після зустрічі з представниками Донецької та Луганської областей.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: