Кличко привів до бюджетної комісії Київради власну «молоду команду»

Читать на русском

Секретарем комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Київської міської ради став 30-річний бізнесмен Георгій Ясинський.

Досліджуючи склад комісії, «Слово і Діло» з'ясувало, що Ясинський - не єдине молоде обличчя у команді Віталія Кличка в ключовому комітеті Київради. До складу комісії від УДАРу увійшла також молода та амбітна родичка колишнього посадовця Держрезерву Ірина Косіченко.

Георгій Ясинський - ще одна людина, що представляє будівельний бізнес в Київській міській раді. Він, перш за все, відомий як співзасновник компаній «Хоумленд» та «Фуд онлайн» (раніше - «Екіпаж-Сервіс»), що працюють у сфері будівництва, продажу житла та торгівлі. Крім того, Ясинського пов'язують із новопризначеною головою Нацбанку Валерією Гонтарєвою. За інформацією ЗМІ, вони мають спільний бізнес на Київщині - будівельну компанію «Людвинівка 31».

Варто зазначити, що свій перший бізнес - компанію «Хоумленд Естейт» - Ясинський заснував у 24-річному віці. Пізніше підприємець вирішив розширити діяльність, додавши до свого активу фірму з доставки їжі «Екіпаж-Сервіс». До Київради пройшов за №17 списку партії УДАР Віталія Кличка.

Ще одним представником «молодої команди» новообраного мера є 32-річна Ірина Косіченко. На момент місцевих виборів 25 травня вона займала посаду заступника директора з фінансів ТОВ «Сучасні біопродукти».

Втім, не менше, ніж ділові досягнення, про неї говорять її сімейні зв'язки, адже депутата називають близькою родичкою колишнього заступника голови Державного агентства резерву, регіонала Михайла Косіченка. Останній, крім того, що з 2011 по 2013 роки очолював Держрезерв, керував також низкою енергетичних компаній, у тому числі - «Полтавагазом».

У списку УДАРу на виборах до Київради Ірина Косіченко отримала номер 13. У своїй передвиборчій програмі політик зазначила, що займатиметься боротьбою з корупцією.

Нагадаємо, представники бізнесу - не рідкість серед депутатів нинішньої Київради. Серед розглянутих «Словом і Ділом» членів бюджетної комісії, майже кожен має власну справу. Так, голова комісії Андрій Странніков, як і його заступники Вадим Столар та Олександр Вовченко - відомі київські забудовники, власники та співзасновники фірм, декотрі з яких свого часу «відзначились» будівельними скандалами у столиці.

«Слово і Діло» надалі вестиме рейтинг виконання обіцянок депутатами столичної міської ради Георгієм Ясинським та Іриною Косіченко, перевірити який завжди можна буде у досьє політиків на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: