У крісло замголови бюджетної комісії Київради посадили забудовника Вовченка

Читать на русском

«Радикальна партія Олега Ляшка» тепер має свою людину у будівельному лоббі Київської міської ради - такий висновок зробило «Слово і Діло» в ході дослідження складу бюджетної комісії міськради столиці.

Так, Олександр Вовченко, сьомий номер списку партії Олега Ляшка - відомий бізнесмен, директор компанії «Ітон Груп» та колишній очільник «Житлобудінвесту».

Обидві ці компанії відомі передусім зведенням у зеленій зоні поблизу Ботанічного саду ім. Гришка житлового комплексу «Звіринецький»: перша - у якості замовника робіт, друга - як головний підрядник.

Поговорюють, що на місці зведення «Звіринецького» в часи Київської Русі знаходився заміський князівський палац «Красний двір». Немає жодних сумнівів, що нині там також живуть далеко не бідні люди, адже мінімальна ціна квадратного метру в житловому комплексі становить близько 2,7 тисяч доларів США.

Вочевидь, елітність «Звіринецького» - предмет особливої гордості Вовченка. У своїй автобіографії він підкреслив, що житловий комплекс «отримав ряд нагород в номінації «Найпрестижніший житловий комплекс року». І справді, у 2012 році будинки на Звіринецькій, 47 отримали відзнаку «City Awards», а у 2013 - премію «Український будівельний Олімп». Зрештою, як може бути інакше, коли комплекс побудований за 300 метрів від Національного ботанічного саду, а з вікон квартир відкривається вид на Дніпро та увесь Печерськ?

Втім, щоб отримати під забудову такий ласий шматочок, «Ітон Груп» довелося немало «попрацювати» із земельною документацією. Так, за даними «Форуму порятунку Києва», фахівцям компанії вдалося змінити цільове призначення ділянки на вулиці Звіринецькій, 47. Крім того, як стверджують активісти організації, погодження проекту містобудівної документації пройшло без громадських слухань, а дозволи на початок будівництва були видані з порушенням закону і мали бути скасовані.

Цікаво, що Олег Ляшко до останнього моменту тримав список своєї партії на виборах до Київради в тіні. Щодо кандидатури Вовченка, то він навіть ризикував залишитися поза міською радою, оскільки партія Ляшка змогла делегувати до міськради столиці лише 7 осіб. Однак сам Ляшко прийняв рішення продовжити роботу в парламенті, тож за списком його політичної сили до Київради пройшов черговий забудовник.

Раніше Олександр Вовченко балотувався навіть у народні депутати - також у складі «Радикальної Партії». Однак на парламентських виборах 2012 року виборці віддали партії Ляшка усього близько 1 % голосів.

«Слово і Діло» пильно спостерігатиме за успіхами Олександра Вовченка в Київській міській раді. Рейтинг виконання обіцянок політика ви зможете перевірити на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: