Володимир Гончаров - людина Гереги у бюджетній комісії Київради

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує складати досьє на представників Київської міської ради і вже виявило цікаву деталь: значна частина депутатів, що увійшли до бюджетної комісії столичної міськради, представляють будівельний бізнес.

Так, черговим «будівельником» у списку бюджетної комісії Київської міської ради виявився новоспечений депутат Володимир Гончаров.

На відміну від інших депутатів, Гончаров представляє бізнес не власний, а чужий. Політик вже 9 років працює в мережі будівельно-господарських гіпермаркетів «Епіцентр», де 2013 року отримав посаду регіонального директора. Згадана мережа, як відомо, належить сім'ї Галини Герегиколишнього секретаря Київської міськради.

Як стверджує журналіст Юрій Бутусов, Олександр Герега до останнього підтримував режим Януковича, тож на місцевих виборах-2014 прізвище його дружини Галини могло викликати у виборців неоднозначну реакцію. Гереги, яким ще з часів правління Омельченка вдавалося водити дружбу з кожною новою владою, цього разу вирішили делегувати до міської ради одного зі своїх найвідданіших менеджерів.

Свій зв'язок із великим бізнесом Володимир Гончаров не приховував із самого початку. Більше того, він іще й очолив громадський рух під назвою «Будуймо разом», із офісом в елітному районі міста - Княжому Затоні.

Одним з основних конкурентів у Дарницькому районі, від якого Гончаров балотувався самовисуванцем, була Тетяна Монтян, яка балотувалася від партії «Спільна дія» і посіла в своєму окрузі третє місце слідом за Гончаровим і кандидатом від УДАРу. У свою чергу, Гончаров для перемоги над скандальним адвокатом зробив чимало.

Для здобуття бажаного мандату піар-менеджери Гончарова, як пишуть окремі ЗМІ, використали перевірений метод непрямого підкупу виборців. Причому обмежуватися гречкою «активісти» не стали, а вирішили вразити масштабом.

«Тут тобі і атракціони, і морозиво, і солодка вата, і озеро чистять водолази, і трактор. Паралельно автобусами возять паломників в Почаїв, починаючи з 5 травня, вчора, наприклад, поїхала група з 7 автобусів, причому пара з них двоповерхові. Також по району почали з'являтися лавочки та пофарбовані під'їзди. Ветеранам роздають пайки. Розносять тонни агітпродукції», - написав 20 травня інший кандидат від округу №11 - Роман Плавицький. Вартість однієї такої поїздки, каже політик - близько 340 гривень, а за час передвиборчої кампанії Гончаров звозив на Тернопільщину кілька тисяч виборців.

Крім того, за даними громадського проекту «Мій Київ» на окрузі №11, де й отримав перемогу самовисуванець Гончаров, виявили аномальну кількість зіпсованих бюлетенів. «Цікаво, що серед решти трьох видів бюлетенів на дільницях трапляється в середньому 10-12 зіпсованих одиниць. По мажоритарці спостерігається по 55-60 зіпсованих бюлетенів. Причому, всі вони зіпсовані у кандидата від УДАРу Артема Рудиченка», - написали після підрахунку голосів активісти «Мого Києва».

Проект «Слово і Діло» й надалі пильно стежитиме за діяльністю новообраного депутата Київської міської ради Володимира Гончарова, рейтинг виконання обіцянок якого завжди можна буде перевірити на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: