Обіцяне владою очищення МВС досягло позначки в 17 000 звільнених

Читать на русском

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар повідомив, що МВС звільнило майже 17 тисяч працівників за участь у корупційних схемах, торгівлю наркотиками та інші правопорушення.

«На сьогоднішній день з МВС України звільнено майже 17 тисяч правоохоронців, які порушили присягу на вірність українському народу», - цитує Чеботаря прес-служба МВС, пише «Слово і Діло».

Зокрема, за його словами, у Хмельницькій та Херсонській областях був звільнений ряд працівників, які були замішані у корупційних схемах, а на Чернігівщині та Харківщині правоохоронці були замішані в схемах, щодо торгівлі наркотиками. «Всі особи були звільнені від займаних посад», - заявив Чеботар.

«Ми все робимо для того, щоб дійсно, особи, що не мають ладу з Законом не працювали в ОВС. Тут не може бути з ними жодних компромісів», - зазначив заступник міністра. В той же час він додав, що процес реформування в МВС триватиме і надалі.

Нагадаємо, 8 квітня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що більше 30% особового складу харківської міліції будуть звільнені за саботаж, а на їх місце будуть прийняті інші. У свою чергу, будучи в. о. Президента України, Олександр Турчинов пообіцяв звільнити всіх силовиків у Луганській і Донецькій областях, «які не здатні виконувати свої професійні обов'язки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: