Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков запланував змінити більше 30% особового складу харківської міліції

8 квітня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що більше 30% особового складу харківської міліції будуть звільнені, а на їх місце будуть прийняті інші. Зокрема, в своєму акаунті в соціальній мережі Facebook міністр зазначив, що, в першу чергу, він звільнить керівництво та рядових міліціонерів з Харкова, які в ході звільнення облдержадміністрації від сепаратистів чинили саботаж.
Архів
Сказано 8 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://www.rbc.ua/ukr/news/accidents/avakov-prognoziruet-uvolnenie-bolee-30-lichnogo-sostava-08042014124500/
  • https://www.facebook.com/arsen.avakov.1/posts/617370318353078?stream_ref=10
  • Лист Першого заступника начальника Департаменту кадрового забезпечення МВС України В.І.Мякоти
  • Лист Начальника ГУ МВС України в Харківській області А.А.Дмитрієва

Результат

За інформацією Головного управління МВС у Харківській області, у квітні - червні 2014 року було звільнено 309 міліціонерів. При цьому, у відомстві не надали інформації щодо загальної чисельності працівників. Зауважимо, що в Україні нараховується, за оціночними даними, біля 300 тис. міліціонерів. Населення Харківської області складає 2,7 млн чол. або майже 6% від загальної кількості, відповідно кількість міліціонерів регіону може складати біля 18 тис. чол. Таким чином, якщо відштовхуватись від вказаних цифр, то за вказаний період було звільнено лише 1,7% особового складу харківської міліції.

Відзначимо, що за інформацією Головного управління МВС у Харківській області кількість особового складу харківської міліції належить до інформації з грифом обмеженого доступу.