Наливайченко і Аваков накрили посібників терористів

Читать на русском

Служба безпеки України спільно з МВС припинила діяльність групи громадян України, мешканців Маріуполя, які надавали сприяння терористичній організації «Донецька народна республіка».

Дана інформація оприлюднена на сайті СБУ, пише «Слово і Діло».

Разом з тим, повідомляється, що групу з чотирьох осіб очолювала самопроголошений мер міста Маріуполь Наталія Грузденко. Група займалася збором і передачею сепаратистам «ДНР» розвідувальних даних щодо українських підрозділів, які беруть участь у АТО.

Крім того, бойовики використовували зазначену інформацію для планування збройних нападів на українських військових, обстрілів їх позицій та організації засідок на маршрутах пересування сил АТО.

Також уточнюється, що всі члени угруповання затримані співробітниками СБУ.

Слідчим відділом УСБУ в Запорізькій області стосовно вказаних осіб зареєстровано кримінальне провадження  за фактом терористичного акту. Оперативно-слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 14 квітня екс-генпрокурор Олег Махніцькій заявив про відкриті кримінальні виробництва щодо подій у Харківській, Донецькій і Луганській областях. Завдяки їм повинні бути встановлені посадові особи органів влади та силових структур, які сприяли сепаратистським рухам та координувалися російськими спецслужбами.

Також повідомлялося, що 26 травня Служба безпеки України затримала 13 терористів, серед яких - настоятель і самопроголошений прокурор.

Раніше стало відомо, що в Донецькій області затримано чотири особи з блокпоста сепаратистів, звідки орієнтовно були здійснені постріли з ПЗРК по вертольотах Збройних сил України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: