У Наливайченка затримали попа і прокурора, що зривали вибори на Луганщині

Читать на русском

Служба безпеки України затримала 13 терористів, серед яких - настоятель і самопроголошений прокурор.

Прес-служба відомства повідомляє, що 25 травня було затримано групу озброєних представників терористичної організації «Луганська народна республіка», пише «Слово і Діло».

У результаті збройного протистояння бойовиків з силами АТО затримано 13 осіб . Серед них - керівник групи, який є активістом так званого донського козацтва, настоятелем одного з місцевих храмів Московського патріархату, а також співробітник самопроголошеної Джанкойської прокуратури.

Як стало відомо, група з 13 осіб увірвалася на дві виборчі дільниці і почала погрожувати розправою членам виборчих комісій. Тим самим терористи намагалися зірвати вибори.

Нагадаємо, 7 травня співробітники СБУ затримали одного з організаторів масових зіткнень в Одесі, в результаті яких загинули щонайменше 46 осіб.

Крім того, 20 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що, незважаючи на всі спроби сепаратистів зірвати вибори, волевиявлення на сході України відбудеться.

22 травня секретар РНБО України Андрій Парубій запевнив, що вибори відбудуться в більшості районів Донецької та Луганської областей. За його словами, українськими властями вживаються всі заходи для безпечного волевиявлення народу.

23 травня сам Валентин Наливайченко заявив про те, що силовики не будуть проводити військових операцій в рамках АТО в день виборів президента України 25 травня.

В цілому Валентин Наливайченко дав 43 обіцянки, зареєстрованих в системі «Слово і Діло». 25 його обіцянок знаходиться в процесі виконання. Жодне із зобов'язань, які він взяв на себе на посаді керівника СБУ, поки не отримало статус виконаного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: