Справа Януковича продовжує жити, коли Януковича вже немає — Дерев'янко

Читать на русском

Народний депутат Юрій Дерев'янко розказав про продовження фінансування проектів, які спонсував екс-президент Віктор Янукович, з грошей, які були виділені Україні для підтримання соціального та енергетичного сектору. 

Про це Юрій Дерев'янко розказав на прес-конференції, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Мова іде про те, що схему Януковича, яка була створена в 2009-2010 році, поки що ця схема продовжує працювати і надалі. Мова іде про те, що в грудні минулого року команда Януковича провела низку тендерів по використанню «кіотських грошей» 2,9 млрд грн. Ми маємо перелік 7-9 компаній, які отримали підряд на використання цих грошей. Мова іде про компанії «Содеятель», «Антіс Трейд», «Техно-буд-центр», «Лайф Билдинг», ТОВ «Строй-Інфест» та інші. Нам треба негайно припинити цей процес», - сказав він.

За його словами, найближчим часом погоджено перевести біля 850 млн грн на зазначені компанії. З них 645 млн грн саме на компанії «Лайф Білдінг» та «Техно-буд-центр». «Це означає, що хтось зацікавлений в тому, щоб ці кошти були туди спрямовані», - сказав нардеп.

Дерев'янко виразив здивування  чому така величезна сума коштів до цього часу не використана на соціальний сектор. Він наголосив, що на думку уряду пріорітетними напрямками використання цих грошей є ремонт вагонів метрополітену — близько 300 млн грн та закупівля автомобілів для МВС - 125 млн грн. «І це в той самий час, коли ми знаходимося майже на межі надзвичайного стану в енергетиці, знаходимось напередодні опалювального сезону та маємо тисячі заявок від шкіл і лікарень, які потребують утеплення фасадів та речей, які стосуються енергозбереження та енергоефективності», - сказав Деревянко. 

Він заявив, що необхідно ухвалити закон, який він обіцяє подати на розгляд парламенту ближчими днями, який передбачає направлення «кіотських грошей»  на соціальні виплати енергозбереження.  

«Чомусь фінансуються ті проекти, які мають менший економічний ефект. Власне, вагони та автомобілі МВС», - резюмував нардеп.

Нагадаємо, 8 квітня в. о. міністра екології та природних ресурсів  Андрій Мохник заявив, що Японія вже готова припинити співпрацю з Україною за Кіотськими угодами.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 20 обіцянок Юрія Дерев'янка. Заплановану обіцянку внести зміни до Конституції до президентських виборів Дерев'янко так і не виконав. З обіцянками, які мають статус в процесі виконання можна детальніше ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: