Генпрокурор Ярема виконує те, що пообіцяв, будучи віце-прем'єром

Читать на русском

Генпрокуратура завершує досудове розслідування щодо перших трьох співробітників спецпризначення «Беркут» МВС України, причетних до розстрілу учасників мирних акцій протесту на Майдані незалежності в Києві 18-20 лютого поточного року.

Про це Віталій Ярема заявив за підсумками Дня відкритих дверей у Головному слідчому управлінні ГПУ, організованого спеціально для родичів загиблих із «Небесної сотні», пише «Слово і Діло».

«На початку липня планується ознайомити обвинувачених і потерпілих з матеріалами кримінальних проваджень. Для цього Генеральна прокуратура підготувала десятки томів із свідченнями та іншими даними слідчих (розшукових) дій, на основі яких в кінцевій редакції було сформульовано підозру у перевищенні влади, скоєнні навмисних вбивств та замахів на вбивства при обтяжуючих обставинах», - цитує прес-служба генпрокурора. 

За словами керівника відомства, день відкритих дверей в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури зібрав близько 200 сімей потерпілих під час масових вбивств. Постраждалі мали можливість ознайомитися з зібраними Генпрокуратурою матеріалами.  

Крім того, було розпочато процедуру повернення речей загиблих близьким та рідним, та проведено юридичні консультації.

За словами очільника, обвинувачувальні акти будуть представлені на розгляд суду, за підсумками якого суд присяжних зможе визначити міру вини за масові вбивства на Майдані і покарання, в тому ж числі до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, 12 березня Віталій Ярема, будучи на посаді першого віце-прем'єр-міністра заявив, що перед Кабміном стоїть завдання провести оперативне та неупереджене розслідування масових вбивств під час Євромайдану. 

Крім того, 3 травня Ярема пообіцяв притягнути до відповідальності винних у кривавих подіях в Одесі 2 травня. Чиновник також запевнив, що розслідування пройде оперативно та об'єктивно. 

В активі Віталія Яреми 9 виконаних обіцянок з 60, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 47 обіцянок політика. Докладніше з ними можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: