Чалий ухилився від відповіді, чи є в Порошенка «мирний план Б»

Читать на русском

Заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий прогнозує припинення вогню, і як наслідок – початок реалізації мирного плану з урегулювання ситуації на сході вже через кілька годин.

Про це він розповів у ході брифінгу, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Я думаю, найближчим часом ви почуєте безпосередньо від Президента про часові параметри і графік, що є дуже важливим моментом... Я думаю, час пішов на години», – сказав Чалий.

Крім того, заступник глави АП зазначив, що ніхто не відкидає ймовірність загрози того, що план по закриттю кордону може не здійснитися, хоч і реалізується згідно зі встановленими термінами.

Про «план Б» в разі невдачі реалізувати «мирний план» Чалий попросив не говорити, сказавши лише, що «план Б – це план миру, а не план війни».

Крім того, Чалий підкреслив, що в «мирному плані Порошенка» більше пунктів, ніж про це стало відомо ЗМІ. «У плані не 14 пунктів, а як мінімум 15», – сказав він. Також чиновник зазначив, що Порошенко готував мирний план ще до того, як став президентом.

Також заступник голови АП повідомив про доведення «мирного плану» практично до всіх країн ЄС, США, Канади, Японії, а також до Росії. «Чи знають про ситуацію учасники тристоронньої групи, зокрема, пан Зурабов? Очевидно. Цей план готувався в тому числі спільними зусиллями і баченнями. Цей план готувався з партнерами ЄС, але він очевидно український», – резюмував Чалий.

Нагадаємо, 18 червня Президент України Петро Порошенко заявив, що сили АТО припинять вогонь на сході України в односторонньому порядку для того, щоб дати можливість бойовикам роззброїтися і залишити країну.

Народний депутат від фракції «УДАР» Сергій Каплін висловив упевненість, що рішення Президента Петра Порошенка припинити вогонь на сході в односторонньому порядку продемонструють світовій громадськості, що Україна – мирна країна.

Також повідомлялося, що журналістам вдалося дізнатися, які саме пункти включає мирний план Президента Петра Порошенка, який він збирається оприлюднювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: