Найгірший прогноз для України – це збільшення ВВП на 2% – Шеремета

Читать на русском

Ефект від відкриття ринку Євросоюзу для вітчизняних експортерів буде позитивним, незважаючи на песимістичні прогнози.

Про це під час проведення «Години запитань до уряду» у Верховній Раді України заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

«Очевидно, що українська економіка отримає від цього кроку (відкриття ринку для Євросоюзу – Ред.) нові можливості, і, я скажу, просто «вилку», в якій коливаються розрахунки: за песимістичними прогнозами збільшення складе 2% ВВП, за оптимістичними передбачається збільшення майже на третину українського експорту», – зазначив Шеремета, пише «Слово і Діло».

За його словами, на сьогодні різні інститути, в тому числі Мінекономрозвитку провели дослідження, які показали, що песимістичні й оптимістичні оцінки «підуть у плюс українській економіці». Також Шеремета зазначив, що на сьогодні на 95% скасовано мита на промислові товари і на 84% – на сільськогосподарські.

Нагадаємо, 29 квітня в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили про падіння в I кварталі 2014 року внутрішнього валового продукту на 1%.

6 червня Павло Шеремета заявив, що очікує в 2015 році позитивної динаміки у відновленні розвитку української економіки. А її зростання, за його прогнозом, не повинно скласти більше 2%.

Всього міністр економічного розвитку Павло Шеремета виконав 3 з 24 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло». Що саме вдалося чиновнику за перші місяці роботи в уряді, дивіться на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: