У Шеремети вже заговорили про падіння ВВП

Читать на русском

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України заявило про падіння в I кварталі 2014 внутрішнього валового продукту на 1 %.

Про це у вівторок, 29 квітня, заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта, передає кореспондент «Слово і Діло». «Ще немає офіційно опублікованих даних, але за нашими оцінками, це - мінус один відсоток», - сказав Максюта.

Крім того чиновник запевнив, що головною метою Міністерства економічного розвитку і торгівлі цього року буде стабілізація курсу. «Ми очікуємо стабілізації курсової ситуації. У найближчі дні пройде засідання ради Міжнародного валютного фонду і ми сподіваємося на позитивне прийняття рішення щодо надання Україні кредиту. Думаю, це стабілізує ситуацію на валютному ринку», - з надією заявив Максюта.

Також, чиновник запевнив, що в 2015 році Україні варто розраховувати на майже 2 % економічного зростання. «Наш прогноз - 1,7 % - досить помірний і він обумовлюється тим, що цього року будуть проведені фінансові заходи по стабілізації економіки, і це створить умови для припливу інвестицій», - запевнив заступник Шеремети.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 23 обіцянки Павла Шеремети, серед яких обіцянка врегулювати ситуацію, пов'язану із зростанням цін на паливо, а також здешевити і спростити ведення бізнесу в Україні. Поки міністру економічного розвитку вдалося виконати тільки одну обіцянку - Євросоюз відкрив свій ринок для українських товарів. Решта 22 обіцянки Шеремети поки знаходяться у процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: