Квіту не доведеться виконувати свою обіцянку щодо відділення ВАКу

Читать на русском

Потреба відокремлення Департаменту атестації кадрів (що раніше називався Вищою атестаційною комісією), може зникнути з ухваленням Верховною Радою нової редакції закону «Про вищу освіту».

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла», заявила заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

«Ми не втрачаємо надії, що на цій сесії Верховної Ради буде ухвалено новий закон України «Про вищу освіту», і якщо це буде здійснено, то, в принципі, потреба в цьому відпаде автоматично», – сказала Совсун.

У новій редакції закону йдеться про те, що державна атестація докторів філософії та докторів наук здійснюватиметься безпосередньо самими навчальними закладами.

«Тому зараз створювати окремий орган, потреба в якому відпаде через місяць, було просто недоцільно, – підкреслила Совсун. – Якщо складеться ситуація, що парламент не ухвалить закон «Про вищу освіту», то тоді вже будуть прийматися інші організаційні рішення».

Таким чином, відповідна обіцянка міністра освіти Сергія Квіта, яку він дав ще на початку березня 2014 року, має всі шанси увійти до архіву «Слова і Діла» як така, що не потребує виконання.

Нагадаємо, 19 червня «Слово і Діло» писало про те, що Міносвіти подовжило строк вступної кампанії для університетів, що знаходяться в зоні антитерористичної операції, а також зобов'язало випускників складати ЗНО за межами Донецької та Луганської областей. Крім того, сьогодні видання повідомило, що державне замовлення для українських вишів буде оприлюднене до кінця червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: