У Міносвіти обіцяють опублікувати держзамовлення вишів до кінця червня

Читать на русском

Міністерство освіти і науки планує вже до завершення наступного тижня оприлюднити кількість бюджетних місць по кожному вищому навчальному закладу.

Про це «Слову і Ділу» в ході прес-конференції повідомила перший заступник міністерства освіти Інна Совсун.

Совсун пояснила, що на цю мить у кожному з міністерств, у підпорядкуванні яких перебувають українські університети, тривають конкурси на розподіл місць державного замовлення.

«Минулого тижня тільки було прийнято постанову Кабінету міністрів про загальний обсяг державного замовлення. А що стосується розподілу між університетами, він ще просто фізично не відбувся, тому що, відповідно до чинного законодавства, міністерства, які є виконавцями цього державного замовлення, в підпорядкуванні яких є вищі навчальні заклади, створили комісії для розподілу місць державного замовлення», – заявила Совсун.

Вона пообіцяла, що як тільки Міносвіти отримає кінцеві цифри розподілу держзамовлення, одразу опублікує їх на своєму сайті. За оцінками чиновниці, це має відбутися не пізніше кінця наступного тижня.

Нагадаємо, у квітні міністр освіти Сергій Квіт пообіцяв забезпечити абітурієнтам можливість відстежувати кількість місць державного замовлення в режимі онлайн. Для цього до 1 липня на сайтах МОН та системи «Конкурс» має з'явитися відповідний список по кожному з українських вишів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: