Міносвіти вирішило дати другий шанс абітурієнтам Донбасу

Читать на русском

Міністерство освіти і науки вирішило скасувати додаткову сесію зовнішнього незалежного тестування та почекати із завершенням вступної кампанії на Донбасі до вересня.

Про це рішення МОН повідомила перший заступник міністра освіти Інна Совсун, передає журналіст «Слова і Діла».

Чиновниця прокоментувала вчорашнє рішення відомства скасувати додаткову сесію зовнішнього незалежного тестування, що мала пройти з 1 по 15 липня у Донецькій та Луганській областях. «За цих умов, які зараз є на Донбасі, на жаль, провести додаткову сесію там неможливо. Через неможливість гарантувати безпеку учасників тестування і конфіденційність тестових матеріалів», – пояснила Совсун.

За її словами, керівникам окремих навчальних закладів погрожують фізичною розправою в разі, якщо вступна кампанія триватиме.

Другим кроком Міністерства стало перенесення строків вступної кампанії у вищі навчальні заклади Донецької та Луганської областей. Згідно з рішенням МОН, університети можуть почати проведення вступної кампанії будь-якого дня, починаючи з 11 липня. Кінцевим терміном проведення тестування у вишах області стане вересень.

«Сьогодні на нараді було прийнято таке рішення: університети в Донецькій і Луганській областях отримають можливість подовжити терміни завершення вступної кампанії до вересня. Вони матимуть можливість розпочати її з 11 липня або пізніше залежно від обставин у даному конкретному місті», – повідомила Совсун.

Потенційну можливість вступних іспитів у Міністерстві освіти відкинули через неможливість об'єктивного порівняння результатів абітурієнтів, які пройшли ЗНО та тих, хто складатиме іспити. До того ж результати тестування абітурієнти зможуть використати як у тому університеті, в якому вони їх складали, так і в інших вишах Донецької й Луганської областей.

Нагадаємо, на початку загострення ситуації на Донеччині та Луганщині місцеві педагоги звернулися до Міносвіти з проханням повернути систему вступних іспитів до університетів на час бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: