Путін боїться, що успішна Україна стане прикладом для Росії – Огризко

Читать на русском

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що головною метою російської агресії проти України є позбавлення України можливості стати прикладом для російського суспільства.

Про це колишній очільник МЗС заявив у ході інтернет-чату на сайті «Главред», пише «Слово і Діло».

«Адже успішна Україна – це вирок для режиму Путіна. Саме тому і Крим, і схід України, і вся ця брутальна агресія», – запевнив політик.

У той самий час Огризко переконаний, що план російського президента не матиме успіху. «Це марна справа з боку Кремля. Україна буде членом НАТО (вже зараз 47%, дякуючи Путіну, підтримують цю ідею). І Україна вже найближчим часом, підписавши Угоду про асоціацію, почне реальний рух до ЄС. Тому кремлівські плани завадити цьому приречені», – резюмував дипломат.

Нагадаємо, на початку березня 2014 року Огризко стверджував, що найбільш дієвим механізмом для припинення агресії Росії щодо України має стати економічний вплив.

12 червня екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко висловив припущення, що Російська Федерація виведе своїх бойовиків з України в обмін на вигідний газовий контракт.

Володимир Огризко протягом 2007-2009 років очолював Міністерство закордонних справ України, а з 2009 по 2010 роки обіймав посаду заступника секретаря РНБО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: