Проти Авакова і Коломойського в Росії порушили кримінальну справу

Читать на русском

Слідчим комітетом Росії порушено кримінальну справу стосовно губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це повідомляє прес-служба СК РФ, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, вони підозрюються в організації вбивства, застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни та викраденні людини.

На думку російських слідчих, при нібито обстрілах населених пунктів самопроголошених Донецької і Луганської народних республік «навмисно з метою вбивства необмеженого числа цивільних осіб з мотивів політичної ненависті застосовувалися системи залпового вогню «Град», авіаційні некеровані ракети, які мають касетну головну частину, та інші види важкого наступального озброєння невибіркової дії, в результаті чого було вбито більше 100 цивільних осіб».

У російському слідчому комітеті також вважають, що саме з відома Авакова і Коломойського було організовано викрадення журналістів телерадіокомпанії «Звєзда», а також кількох інших російських журналістів.

Нагадаємо, раніше голова МВС Арсен Аваков, звітуючи про результати 100 днів своєї роботи на посаді міністра внутрішніх справ, сказав, що його «і Коломойського роботу високо оцінили в Росії – завели кримінальну справу». «А ви говорите...», - резюмував головний міліціонер країни.

Як повідомлялося раніше, слідчий комітет РФ також порушив кримінальну справу проти українських військових за нібито фактами обстрілів самопроголошених Донецької і Луганської народних республік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: