Проти української армії в Росії порушили кримінальну справу

Читать на русском

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти українських військових за нібито фактами обстрілів самопроголошених Донецької і Луганської Народних Республік.

«Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено кримінальну справу стосовно поки невстановлених військовослужбовців Збройних сил України за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)», - йдеться в повідомленні російського відомства, пише «Слово і Діло».

На думку РФ, українські військові «навмисне, з метою вбивства мирних громадян, застосовували зброю, артилерію, авіацію, у тому числі з символікою Організації Об'єднаних Націй, бронетанкове озброєння і техніку».

«Слідчий комітет не просто визнає факт вчинення злочинів проти мирних громадян, а й приступає до збору доказів вини кожного причетного до злочинів, що здійснюються проти миру і безпеки людства», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вже протягом кількох місяців на Донбасі йдуть запеклі бої з терористами. Напередодні в околицях Слов'янська Донецької області бойовики збили український вертоліт, в результаті чого загинуло більше десяти українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: