До прийняття змін у Конституцію володінь у Коломойського не побільшає

Читать на русском

Колишній віце-прем'єр-міністр України, а нині – голова Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів вважає, що приєднання окремих районів Донеччини та Луганщини до Дніпропетровської та Харківської областей не варто розглядати до прийняття змін до Конституції України.

Про це він сказав у коментарі «Слову і Ділу».

У той самий час політик не заперечує проти добровільного об'єднання територіальних громад, якщо відповідне рішення буде ухвалено Верховною Радою. «Законодавство про об'єднання територіальних громад було внесене ще рік тому й досі не прийняте в парламенті», – зауважив Вілкул.

Таким чином, організоване на початку травня опитування жителів Донеччини щодо приєднання до Дніпропетровської області поки що не може мати жодних фактичних наслідків.

Однак, на його думку, починати треба все-таки з анонсованих віце-прем'єром Володимиром Гройсманом змін до Основного закону, що стосуються децентралізації.

Нагадаємо, концепція децентралізації влади в Україна була представлена у квітні 2014 року. Згідно з нею, територіальні громади повинні отримати більше повноважень, влада на місцях має стати виключно виборною, а місцеві бюджети – формуватися за субсидіарним принципом. Наразі триває підготовка законодавчої бази для реалізації концепції.

Система «Слово і Діло» зареєструвала 337 обіцянок Олександра Вілкула, з яких він на цю мить виконав приблизно третину. Які саме, можна переглянути в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: