Гройсман готовий поставити депутатів на коліна

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку України Володимир Гройсман заявив, що реальним крокам із децентралізації влади заважає ціла низка законодавчих актів, які потрібно змінити, а також пасивність українського парламенту.

«Сьогодні немає жодної людини в країні, хто міг би чітко сказати, наскільки, якими законами і що зарегульовано. Експерти говорять сьогодні, що потрібно до 500 законів внести зміни», – цитує Гройсмана кореспондент «Слова і Діла».

Крім того, за словами міністра, на розгляд парламенту подано чотири основні закони, що передбачають децентралізацію влади в України: «Закон про засади державної регіональної політики», «Закон про об'єднання і громади», «Закон про співробітництво територіальних громад» і «Закон про містобудування». Рішення за цими законодавчими актами досі не ухвалені з вини Верховної Ради, каже Гройсман.

«Ми зараз шукаємо можливості підтримання цих законів. Якби було можливо, щоб ці рішення запрацювали після прийняття їх урядом, ми б уже це питання вирішили. Зараз є повна рішучість Президента зі внесення пропозицій щодо змін до Конституції. І я вважаю, що ми маємо об'єднатися навколо цього, підтримати це і здобути 226 голосів у парламенті», – зауважив політик. - Треба на коліна? Давайте поставимо їх на коліна, доки не приймуть рішення».

Володимир Гройсман виконав 113 із 226 обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло». Зокрема, регіональне відомство, як і обіцяв міністр, подало на розгляд уряду концепцію реформи самоврядування та законопроект про співробітництво територіальних громад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: