Петренко дав РФ 48 годин для повернення в Україну викрадених дітей-сиріт

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко звернеться до Європейського суду з прав людини з проханням вжити заходів у відношенні до РФ у випадку, якщо діти, котрі були самовільно вивезені бойовиками з міста Сніжне, не повернуться в Україну.

"Якщо російські посадовці не хочуть увійти в історію наряду з африканськими та азійськими диктаторами, які займалися військовими злочинами ще й тероризмом і викраденням дітей, то в них є 48 годин, щоб передати українських дітей-сиріт генеральному консулу, який знаходиться в Ростовській області", - сказав Петренко на брифінгу, передає кореспондент «Слова і Діла».

За оперативною інформацією, яку отримали в Мінюсті, діти знаходяться у Ростовській області у місті Донецьк.

Міністерство юстиції підготувало та подало заяву до ЄСПЛ з проханням негайно вжити заходів щодо РФ.

Також він повідомив, що Україна звернулася до Росії з цього приводу. Російській стороні Україна дала час до кінця дня, щоб ті відповіли.

Окрім реакції від ЄСПЛ Петренко розраховує на жорстку реакцію від ООН, Євросоюзу та Ради Європи.

Він нагадав, що інцидент, повязаний з викраденням дітей-сиріт терористами і переміщенням їх до РФ, відбувся вчора.

Нагадаємо, вчора вранці з міста Сніжне на оздоровлення в Дніпропетровську область автобусом виїхали 25 дітей, у тому числі сироти та вихованці дитячих будинків сімейного типу, але замість цього автобус з дітьми був доставлений бойовиками на кордон з Росією.

Раніше ЗМІ також повідомляли про те, що терористи на свій розсуд переправляють дітей із зони АТО в інші регіони, зокрема - до Криму.

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій повідомив, що за час проведення антитерористичної операції в зоні АТО загинуло 14 дітей.


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: