Після заяви Петренка Росія погодилася повернути дітей зі Сніжного

Читать на русском

Уповноважений при президенті РФ з прав дитини Павло Астахов заявив, що Росія готова повернути Україні викрадених терористами дітей з міста Сніжне Донецької області.

«Ми нікого і нікуди насильно не вивозимо і не утримуємо. Тим більше українських дітей-сиріт. Київська влада може надіслати офіційного представника з документами, який зможе забрати цих дітей», - цитує Астахова його прес-служба, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, 14 дітей-сиріт зі Сніжного перевезли через російсько-український кордон в місто Донецьк Ростовської області два вихователя дитячого будинку. «З ними були ще 9 дітей з приватного дитячого будинку, але вони кордон не перетнули і повернулися назад», - зазначається в повідомленні.

Також, за словами Астахова, дітей-сирот, що прибули, планувалося відправити вранці до Криму в складі колони автобусів, але тепер їх залишили на місці до з'ясування всіх обставин.

Нагадаємо, сьогодні міністр юстиції Павло Петренко заявив, що у російських чиновників є 48 годин, щоб передати українських дітей-сиріт генеральному консулу, який знаходиться в Ростовській області.

Як відомо, вчора вранці з міста Сніжне на оздоровлення в Дніпропетровську область автобусом виїхали 25 дітей, у тому числі сироти та вихованці дитячих будинків сімейного типу, але замість цього автобус з дітьми був доставлений на кордон з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: