Яценюк пояснив, чому Росія влаштувала «газову вакханалію»

Читать на русском

Причиною зриву газових переговорів у тристоронньому форматі прем'єр Арсеній Яценюк назвав бажання Росії ще більше дестабілізувати ситуацію напередодні підписання Україною економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це він заявив під час виступу в парламенті, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу уряду.

«Уся ця вакханалія з приводу газу була влаштована перед візитом Президента України до Брюсселя, де він буде підписувати економічну частину угоди з Європейським Союзом», – підкреслив Яценюк.

Прем'єр додав, що напрацьовані варіанти газових домовленостей влаштовували Україну та ЄС і передбачали ринкову ціну на газ, але російський монополіст «Газпром» усе одно він них відмовився.

Нагадаємо, черговий раунд тристоронніх переговорів з питання поставок російського газу в Україну, який пройшов у ніч на понеділок, не приніс жодних результатів. Після цього «Газпром» перевів НАК «Нафтогаз України» на передоплату за газ, а також звернувся до Стокгольмського міжнародного арбітражу з позовом про стягнення з України заборгованості в розмірі $4,5 млрд.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам підготувати законопроект про введення надзвичайного стану в енергетичному секторі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: