З 1 липня Кабмін перейде на електронний документообіг – Семерак

Читать на русском

Міністр Кабінету міністрів Остап Семерак прогнозує, що з 1 липня секретаріат українського уряду перейде на електронний документообіг.

Про це він повідомив у ході круглого столу, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Сьогодні у нас йде процедура переходу на електронний документообіг, до 1 липня у нас відбувається паралельний документообіг на секретаріаті Кабінету міністрів у листуванні з іншими міністерствами та органами виконавчої влади. Це є одним з перших кроків запровадження принципів електронного урядування», – сказав Семерак.

Він також підкреслив, що відразу після секретаріату уряду електронний документообіг буде введений і в інших органах центральної влади. За його словами, з метою врегулювання цих питань буде створено Державне електронне агентство.

Зауважимо, що про плани введення електронного документообігу також говорили мер Києва Віталій Кличко та голова КМДА Володимир Бондаренко. Зокрема, у своїй програмі на виборах столичного міського голови Бондаренко заявив, що протягом року в Києві буде введена електронна система документообігу, а Кличко пообіцяв сприяти розширенню її сфер, зокрема у відносинах киян із чиновниками і в контролі за бюджетними витратами.

Раніше міністр Кабінету міністрів Остап Семерак заявив, що попередній уряд не ввів повноцінний електронний документообіг через неможливість виправляти документи «заднім числом» за такої системи.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 17 обіцянок Остапа Семерака. 6 з них він виконав, 5 - провалив. 6 обіцянок міністра залишаються у стадії реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: