«Газпром» готовий йти на компроміс з українською владою

Читать на русском

На зустрічі з представниками України та Єврокомісії, запланованої на 14 червня, будуть обговорюватися компромісні рішення, які стосуються поставки в Україну російського газу.

Про це заявив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

«Російська позиція на переговорах з Україною щодо газу залишається гранично чіткою і послідовною. Ми готові шукати компроміси, але тиснути на нас марно. Наші підходи до вирішення накопичених проблем вже не раз озвучені», - сказав Купріянов, пише «Слово і Діло» з посиланням на РИА Новости.

Також Купріянов повідомив, що запланована зустріч буде проведена в іншому форматі, відмінному від попередніх консультацій.

Нагадаємо, 13 червня стало відомо, що позиція «Газпрому» не дозволяє врегулювати спірні питання щодо постачань російського газу в Україну, так як російська сторона раптово відмовилася від плану, узгодженого в рамках другого раунду тристоронніх переговорів.

Раніше повідомлялося, що НАК «Нафтогаз України» направила ВАТ «Газпром» проект додаткової угоди, згідно з яким передбачається внесення змін в умови контракту купівлі-продажу природного газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: