Соболєв чекає від Порошенка кадрових рішень в силових структурах

Читать на русском

Голова фракції ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв чекає від Президента Петра Порошенка внесення рішення про скасування статусу виконуючого обов'язки в силових структурах на наступному тижні.

Про це Соболєв заявив в ефірі каналу «Перший національний», передає «Слово і Діло».

«Нарешті закінчилася ера виконуючих обов'язки. Я думаю, що наступного тижня новий Президент України внесе або тих, хто є на сьогодні чи внесе нові кандидатури на те, щоб ці люди отримали статус безпосередньо керівників підрозділів», - сказав Соболєв. 

Нардеп уточнив, що кадрові рішення повинні безпосередньо торкнутися міністра оборони, керівника служби безпеки і генерального прокурора. 

На його думку, силові відомства зможуть виконувати свої повноваження у повному обсязі тільки після даного рішення Порошенка.

Нагадаємо, 27 травня народний депутат від політичної партії УДАР Павло Розенко припустив, що Президент Порошенко скористається своєю квотою і частково переформатує уряд.

Проте політологи Віталій Бала та Андрій Золотарьов не зійшлися в думці з нардепом і не прогнозують кадрових перестановок у силовому і зовнішньополітичному блоках Кабінету міністрів.

Раніше Сергій Соболєв нагадав, що другою головною вимогою суспільства після проведення АТО є перевибори до парламенту, які мають відбутися в поточному році. У разі невиконання даної вимоги Соболєв прогнозує рік правління Порошенка.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 21 обіцянку Сергія Соболєва. 5 з них виконані, 4 - провалені. 12 обіцянок залишаються в стадії виконання. Зокрема Соболєв пообіцяв ініціювати перевибори до парламенту за пропорційною системою з відкритими списками.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: