Дещиця, Коваль і Махніцький можуть збирати речі

Читать на русском

Народний депутат від політичної партії УДАР Павло Розенко не виключає, що новообраний Президент скористається своєю квотою і частково переформатує уряд.

У разі, якщо найвищу посаду країни обійме Петро Порошенко, імовірно, він не зволікатиме зі зміною міністрів закордонних справ та оборони, а також генерального прокурора. Про це з посиланням на офіційний сайт УДАРу пише «Слово і Діло».

«Я не виключаю, що частина уряду буде переформатована. Я переконаний, що після інавгурації Порошенко не буде затягувати час і подасть до парламенту кандидатури міністра закордонних справ, міністра оборони, генерального прокурора - тих, хто по його квоті має бути представлений», - заявив Розенко.

Депутат заявив, що у нового керівництва держави немає часу для роздумів, адже країна потребує швидких та ефективних рішень.

Наостанок, нардеп Розенко додав, що парламенту не уникнути дострокових виборів: «Останні два місяці в сесійній залі реєструються не більше 300 депутатів. Ми з 5-6 разу набираємо голоси при ухваленні важливих законів. Сьогодні Верховна Рада недієздатна».

Варто зазначити, що існує й протилежна думка: призначені за партійними квотами Андрій Дещиця, Михайло Коваль та Олег Махніцький залишаться на своїх місцях, однак тепер уже без приставки «в. о.». Крім того, про намір залишити чинний склад Кабінету міністрів без змін у разі обрання президентом, на початку травня заявляв і сам Порошенко.

Нагадаємо також, що раніше Петро Порошенко виступив з ініціативою ліквідувати Міністерство аграрної промисловості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: